Turisme
La Serra de Tramuntana va atraure els primers turistes a Mallorca a principis del segle XX. Una atracció forjada per pioners com l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, enamorat de la Costa Nord.
Economia
Els habitants de la Serra de Tramuntana són els artífexs del seu paisatge actual, esculpit a través dels segles. Disposaven d’un extens bagatge cultural, transmès de generació a generació, sobre tècniques i processos agrícoles, ramaders i pesquers, així com coneixements relatius a la recol·lecció i l’aprofitament dels recursos naturals
Cultura
Els municipis que formen la Serra de Tramuntana posseeixen un enorme patrimoni festiu que acull celebracions de caràcter religiós, pagà o commemoratiu
Patrimoni
El paisatge cultural de la Serra està format per camins, marjades, parets i construccions tradicionals de pedra en sec, una petjada humana que en aquest cas no ha destruït la naturalesa, sinó que s’hi ha integrat harmònicament, tot creant un espai únic al món.
Natura
La Serra de Tramuntana és rica en fauna i flora, entre els quals abunden endemismes com el minúscul ferreret. Alguns paisatges s’han protegit per l’evident valor ecològic, com ara l’illa de sa Dragonera, avui Parc Natural, o el Torrent de Pareis i les Fonts Ufanes, declarats monuments naturals.
134.657
habitants
1070,9
km2
90
km de llargada
19
municipis