Prevenir els incendis i la proliferació de plagues

Pots veure el vídeo aquí

L’alumnat de 3r d’ESO de l’IES Josep Font i Trias, d’Esporles, varen anar a visitar dues de les zones més afectades per “l’esclafit” que va tenir lloc a finals de l’agost passat: el Port des Canonge i Son Cabaspre. Aquest cap de fibló va modificat completament la fisonomia del paisatge a causa de que milers d’arbres varen caure o varen perdre part de les seves branques. Aquestes restes vegetals són perilloses perquè poden afavorir el risc d’incendis i la proliferació de plagues. A dia d’avui encara no s´ha pogut recullir tot. Per això varen pensar que seria un APS ideal pel nostre centre. A la finca de Son Cabaspre, a Esporles, el nostre alumnat va ajudar a recollir totes les branques mortes i a apilar-les per la seva posterior trituració. També varen plantar carabasses i mongetes. En canvi, el servei al Port des Canonge va ser una neteja de les diferents caletes i torrents que varen trobar als voltants del port.

Patricia García Garí