CEIP Es Pont : Darrera les passes de Catalina Homar

Hem seguit la ruta de Catalina Homar que comença a Valldemossa i segueix per les finques de Son Moragues, Son Gual i Sa Coma, on hem pogut comprovar que la història de la Serra de Tramuntana també té nom de dona.

Una valldemossina de la segona meitat del segle XIX que es va fer càrrec d’una explotació agrícola, amb vinyes a ran de mar sobre marjades, modèlica en aquell temps, que tingué la possibilitat de viatjar i que l’ Arxiduc Lluís Salvador admirà per la seva senzillesa, generositat amb els més necessitats, capacitat d’organització i l’afany de superació i aprendre.

La mar i les terres de la Serra eren la seva passió, li agradava d’embarcar-se en els bots que hi havia a l’Estaca per anar a la Foradada, els horabaixes admirar la posta de sol, i estava contenta quan era clara i bonica, ja que això era un missatge de bon temps.