ARQUEOTRAMUNTANA

Entre un dels molts valors que la nostra Serra de Tramuntana amaga hi ha les petjades dels nostres avantpassats. Quan exploram els diferents indrets trobam possessions, camins de carro i cavall, rotes, cases de neu, sitges, eres, fonts… relíquies que han transformat el paisatge i que ara podem gaudir. Però hi ha altres restes que ens passen desapercebudes o que al llarg de la història han anat desapareixent per diversos motius. Un d’ell és l’existència d’un poblat prehistòric al costat del nostre centre: el CEIP Es Puig de Sóller. Possiblement la nostra escola està damunt gran part de les seves restes.

Aquest fet ens ha duit, juntament amb el Sagrats Cors de Sóller i de la mà de l’arqueòleg Jaume Deyà, a explorar un aspecte poc conegut de la nostra estimada Serra de Tramuntana.

L’Aps-Arequeotramuntana pretén donar a conèixer aquests assentaments de presència humana que ens queden més llunyans dins la història. La nostra tasca és en un primer moment formar i informar-nos per a, després, en certa manera, recuperar l’assentament del Puig d’en Canals per donar-lo a conèixer a tota la comunitat. Quan més coneguem de la Serra de Tramuntana més motius tendrem per protegir-la i estimar-la.

Maties Rabassa Ordines, CEIP Es Puig de Sóller.