ESTUDI DELS MICROPLÀSTICS A L’ARENA DE LES PLATGES DE’N REPIC I DEL PORT DE SÓLLER.

Recollida de mostres
Alumnes de 4t ESO PRAQ recollint mostres d’arena a la Platja.


ESTUDI DELS MICROPLÀSTICS A L’ARENA DE LES PLATGES DE’N REPIC I DEL PORT DE SÓLLER.

Volem realitzar un estudi dels petits residus de plàstics que trobam a l’arena de les nostres platges. Aquests, s’anomenen microplàstics, i tenen mides inferiors a 5mm.

La problemàtica que generen els microplàstics, és que arriben a l’intestí dels ocells marins, i també s’acumulen a l’interior d’invertebrats filtradors com els muscles. Per aquest motiu poden acumular-se a l’intestí dels humans. Segons la revista muy interesante, el problema pot estar en els nanoplàstics, que són partícules més petites, i fines, que podrien entrar a les cèl·lules i es podria parlar de bioacumulació.

Analitzant la mostra al laboratori.

Per fer l’estudi, agafarem mostres d’arena aleatòries de mig metre quadrat, a una profunditat de 5 cm, i classificarem els tipus de residus plàstics inferiors a 5 mm que trobem.

Margarita Ordinas Boter i Antoni Nigorra Matamales.

Alumnes 4t PRAQ i 2n Batxillerat.

Alumnes analitzant les mostres al laboratori i fent el recompte de microplàstics.
Macroplàstics que s’han recollit a les mostres d’arena.
Articles que han escrit els alumnes de 2n de Batxillerat per tal de conscienciar a la població de la problemàtica dels plàstics a la mar.
Exposició d’articles i fotografies impactants a l’Ajuntament de Sóller durant 1 mes per conscienciar a la població de la problemàtica dels plàstics.
Fotografies cedides per Montserrat Compa (Institut Oceanogràfic) d’una campanya de recollida de plàstics al Port de Sóller.