Ximbombes artesanes

Durant el primer trimestre realitzàrem una sortida a un torrent d’Artà, prop de l’escola, per anar a cercar canyes per elaborar instruments musicals per a la ximbombada que se celebra cada any per Carnaval amb els padrins dels nins de l’escola. Juntament amb els alumnes de l’IES Puig de Sa Font, es varen realitzar unes ximbombes fetes pels alumnes de Cuina, Fusteria i Mecànica (FP) amb poals de maionesa de plàstic (cuina), amb unes vàlvules de cotxe (mecànica) i les canyes de torrent (Fusteria. Una vegada fetes, les mos varen fer arribar i els alumnes de 3r de Na Caragol les varen decorar per la festa. Una vegada passada la ximbombada, reutilitzàrem les ximbombes sembrant una planta autòctona de la Serra de Tramuntana i del Parc de Llevant (alzina i pi).

M. Antònia Ferragut, CEIP NA CARAGOL