Neteja i reutilització  de la Serra

Durant aquest curs 2016-2017 les classes de cinquè, juntament amb les seves tutores, han realitzat un projecte APS Serra de Tramuntana amb vint escoles més de tot Mallorca.

En concret, el nostre projecte anava destinat a la neteja i reutilització  de la Serra.

Cal recordar que la Serra de Tramuntana es va declarar com patrimoni mundial de la UNESCO.

Desenvolupar hàbits d´esforç, responsabilitat a la feina, potenciar el treball en grup, fomentar la recerca d´informació, sensibilitzar a tot l´alumnat del valor que té la nostra Serra de Tramuntana han estat entre d´altres, objectius a desenvolupar.

Els darrers dies del mes de maig, i , per duu a terme la finalitat d´aquest projecte, els nostres alumnes pogueren gaudir d´una estada de dues jornades,  a dos refugis del Consell de Mallorca: un grup  anà al refugi de Son Amer (Escorca) i l´altre, els de cinquè A, al de Pont romà (Pollença).

Tant  una classe com l´altra ens anàrem amb la intenció de netejar la Serra i donar una reutilització al que trobàssim. El grup que va anar a Escorca, es va trobar uns paratges realment cuidats i mantinguts; tot i així els alumnes varen poder replegar una mica de brutícia i gaudir de l´entorn, realitzant dues sortides pels voltants. Els alumnes que anaren a Pollença feren una excursió al Puig de Santuïri; allà no pogueren netejar, tan sols realitzar activitats damunt la natura; posteiorment anaren al torrent de Sant Jordi, on sí pogueren dur a terme l´activitat de neteja (tregueren entre 6 i 7 kg. de fems). Ambdós grups no varen poder reutilitzar res del que havien trobat.

Volem agrair al Consell de Mallorca la possibilitat d´haver pogut realitzar aquesta sortida amb l´estància als refugis. Va ser una estada molt agradable i el tracte rebut va ser excel·lent.

Volem agrair a l´Ajuntament de Pollença, i més en concret, a l´àrea de Medi Ambient , la seva col·laboració dins aquest projecte; amb l´ajud d´una monitora educo-ambiental que ens va fer de guia a l´esmentada excursió al puig de Santuïri.

Antònia Maria Balaguer i Carme Martí de CC Balmes