Caminant i navegant per la Serra

Durant aquest curs la nostra escola CEIP Pere Cerdà ha participat en el programa Aprenentatge Servei de la Serra de Tramuntana amb el projecte: CAMINARÀS I NAVEGARÀS , LA SERRA DE TRAMUNTANA T’esPERErà.
Els nostres objectius eren, per una banda, donar a conèixer l’entorn natural de la Serra i, per altra, sensibilitzar a la Comunitat Escolar i altres entitats del Municipi de la necessitat de tenir-ne cura.
Pel que fa a nivell curricular, la Serra ha estat l’eix globalitzador de tots els aprenentatges, la qual cosa ens ha permès realitzar moltes activitats properes a l’entorn, més motivadores, significatives per als infants i sempre partint dels seus coneixements previs.
Dins el medi s’han duit a terme dues activitats principals:
– Sortida seguint un itinerari de la ruta de Pedra en Sec al terme municipal de Fornalutx per tal de conèixer, vivenciar i tenir cura d’una part de la nostra Serra.

– Neteja, amb els centres de Ses Marjades i Fornalutx, de la platja del Port de Sóller amb col·laboració de l’Ajuntament de Sóller i la Creu Roja.

A final de curs es realitzarà una exposició amb tots els treballs plàstics, curriculars, audiovisuals…elaborats per l’alumnat per tal de difondre la nostra tasca a tota la comunitat educativa.

Us convidam també a visitar la nostra pàgina web on trobareu la informació ampliada d’aquestes i altres activitats:

També us adjuntam 3 vídeos amb fotos del que hem anat treballant dins el programa APS a l’escola: “Un matí a la natura” (alumnes de 4t netegen un tros de camí i tornen un eriçó al seu hàbitat natural) , “El meu trosset de Serra” (fotos dels alumnes del trosset de Serra que tenen a prop o veuen des de casa)  i “Neteja de platja i fons marí” (un resum de les activitats de les jornades de neteja de platja i fons marí de 26 i 27 de maig i conferència al MBCN sobre L’efecte dels microplàstics a la Mar).

EQUIP DE MESTRES DEL CEIP PERE CERDÀ, PORT DE SÓLLER.