Jornada celebració APS Tramuntana CEP Manacor

El passat dia 2 de maig celebràrem una jornada de cloenda del programa APS Serra de Tramuntana en la qual els cinc centres que han seguit aquest programa des del CEP Manacor – CEIP Na Caragol, IES Felanitx, IES Puig de Sa Font, CEIP Reina Sofia, i CEIPIEEM Simó Ballester – foren els protagonistes.

El museu d’història de Manacor ens va deixar el seu espaiper poder celebrar-hi la jornada i a l’hora, donar a conèixer les seves instal·lacions. Tot estava a punt quan arribàrem de matí per poder muntar i ens feren sentir com a ca nostra, moltes gràcies per la vostra col·laboració.

L’horabaixa, durant la primera part de la sessió, els participants de cada centre compartiren el seu recorregut formatiu i els fruits que els projectes APS han donat, que han segut molts i de molta qualitat. Vàrem emprar un mur virtual (padlet) com a suport visual i també compartíremdiferents materials fets de manera artesanal amb ajuda dels alumnes: jocs de taula, de memòria, connectors, cases per ocells, marcs de canya, etc.

Després d’un petit descans participàrem en un taller d’objectes fets amb canya i descobrírem la versatilitat d’aquest material per treballar-lo des de l’escola. Amb molta imaginació i l’ajuda de tècniques artesanes transformàrem les canyes en objectes tan diversos i útils com instruments musicals, caieres, tabulets, objectes de decoració i fins i tot, en petites joies. En Jaume Bordoy, de l’IES Puig de Sa Font, amb en Pep Cladera, professor ja jubilat, i l’artesà i joier Tasso Mattar foren els mestres que amb paciència i bon humor ens iniciaren en aquesta pràctica.

Acabàrem la jornada amb un breakout edu, una activitat de ludificació sobre la Serra de Tramuntana. A partir d’una història de misteri inspirada en la fascinant vida de l’Arxiduc Lluís Salvador, els participants hagueren de superar diferents proves i resoldre enigmes i reptes ajudats pels coneixements i les eines presentades al llarg de la formació. Amb el seus recursos i un esperit curiós i aventurer, descobriren amagat sota pany i clau un tresor que podran compartir amb els seus companys i alumnes a partir d’ara.

Us compartim un petit resum audiovisual de la jornada.

https://gopro.com/v/dMVQv4PJaNmB0

Moltes gràcies a tots per la vostra participació i implicació en aquest viatge.

 

Remei Llavador Boix, Torre dels Enagistes 2 de maig 2019