El paisatge de la nostra serra, la que vivim i admiram els sollerics i fornalutxencs, és una serra humanitzada, plena d’elements d’obra vista que són el vertader testimoni d’un temps passat. Un temps que ha servit per dissenyar un espai únic on natura i cultura se donen la mà i lluiten contra les inclemències -tan naturals com humanes- que se presenten sense avisar.

Aquest paisatge és també el llibre obert, la guia que – si la volem conservar- hem d’escoltar i seguir per assegurar el seu futur, el nostre futur. Per això, des de l’escola en podem fer una mica de feina i, així, informar i guiar als nostres alumnes.

És per aquest motiu que ens animàrem a fer aquest aprenentatge servei. Una feina que hem volgut fer des d’un itinerari urbà per vincular-lo amb la nostra serra, la que tenim més a prop.

El carrer de Sa Lluna, des de temps llunyans, ens ha comunicat la vila amb els llogarets de Binibassí, Biniaraix i Fornalutx. De la mateixa manera ens ha fet possible arribar a les cases de neu de sa Coma de n’Arbona o als rotlos de sitja de qualsevol dels boscos d’alzines que tenim propers. Fins i tot a les vessants que amaguen qualcun dels forns de calç necessaris per a la construcció de les cases de pedra que tenin aquí i allà.

CEIP es Puig de Sóller