84 quilos de residus recollits de la platja pels alumnes de l’IES Josep Font i Trias

Els alumnes de 3r ESO de l’Institut d’Educació Secundària Josep Font i Trias d’Esporles han participat a una jornada de neteja a les platges de Son Bunyola i al Port del Canonge,  del municipi de Banyalbufar, on recolliren 84 quilos de fems. Sobretot trobaren restes d’envasos de plàstic,   llaunes,  taps de suro, però també restes d’ormejos de pesca, sabates, cadires i, fins tot,  una gelera. La jornada fou possible gràcies al programa d’Educació Ambiental del Consell de Mallorca «Let’s Clean up Europe», en el qual l’institut participa.

Aquesta activitat ha suposat l’inici de la realització d’un projecte d’aprenentatge -servei a la serra de Tramuntana. Aquesta metodologia es basa a fer una part d’ampliació de coneixements (sobre la serra de Tramuntana, tractament de residus,etc.) i, alhora, difondre aquests aprenentatges com a un servei a la comunitat. En definitiva, la tasca dels alumnes es basa a treballar sobre les necessitats reals -en aquest cas l’eliminació de residus- amb l’objectiu de conèixer, viure i protegir la Serra.