La comunió dels productes de la Serra de Tramuntana

Durant tot el curs amb els alumnes de 2n FPB de Cuina i Restauració, juntament amb d’altres hem fet diverses activitats: – Caieres artesanals : fetes de canyes (molt abundants a la nostra illa), fusta i fang. Aquestes caieres després les hem donades a apicultors locals i també hem portat algunes a la pròpia Serra per donar refugi a les abelles. – Xerrada d’apicultors perquè els alumnes prenguin consciència de la importància que les abelles tenen per al ecosistema. Una nit al Refugi de Son Amer, on els alumnes han aprés a estimar una mica més la nostra Serra. (Aquell dia aprofitàrem per col·locar algunes caieres a diferents punts de la Serra) A les tutories, aprofitàvem per donar a conèixer als alumnes quins productes surten de la Serra (mel, sobrassada, farines, romaní….) i vàrem decidir fer algunes receptes: Rodets de sobrassada amb mel, rosquilles amb romaní i mel, entre d’altres. El resultat final del Projecte ha estat molt enriquidor, ja que no només hem aconseguit que els alumnes coneguin millor la nostra Serra, els productes que d’ella surten, la importància que les abelles segueixin existint, sinó que també han après la importància de saber estar en comunió amb el voltant, així com la de treballar en equip per aconseguir millors resultats.

M. Teresa Muñoz Risalde, IES Puig de Sa Font