Serra de Tramuntana i matemàtiques

Els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Felanitx han après matemàtiques dissenyant i realitzant activitats sobre la Serra de Tramuntana. Han calculat la capacitat dels embassaments del Gorg Blau i del Cúber, la variació del preu dels refugis de la Serra i del monestir de Lluc segons la inflació, el temps que una persona estaria a recórrer el GR 221 caminant o corrent, han fet diagrames de barres amb la pluviometria de lluc i diagrames de sectors sobre la superfície que ocupa la vegetació de la Serra, han calculat l’àrea lateral de l’Ofre com si fos un con perfecte, el volum d’una casa de neu, el temps que una persona estaria a fer diferents excursions, com pujar al Tomir o anar de Lluc a les cases de neu del Galileu. Per això han hagut de cercar informació de la Serra de Tramuntana i d’aprendre nomenclatura de la Serra. Aquestes activitats les hauran d’explicar d’una forma adaptada als alumnes de 6è de primària de les escoles del terme, el dia que venguin a conèixer el centre.

Joan Mesquida, IES Felanitx