Sortida a la serra de Tramuntana 4 ESO. Activitat d’orientació

L’alumnat de 4t ESO, ha duit a terme la unitat didàctica “Orientar-se dins un espai natural: les curses d’orientació”, i aquesta s’ha realitzat dins quatre espais clarament diferenciats i que té a veure amb el nivell adquirit per aquest. Es a dir, al principi l’espai on es realitza l’activitat és reduït, controlable, evident i sense cap risc (tant per les característiques del lloc com per perdre’s) i a mesura que els i les alumnes assoleixen més competències sobre la temàtica, també accedeixen dins un espai d’actuació més gran, menys controlable i que exigeix més coneixements i maneig de diferents tècniques i coneixements que redueixen el risc de perdre’s com d’accés (no és el mateix passejar-se per dins una aula que per dins un pinar). Per altra banda, també aprenen els fonaments bàsics sobre totes les mesures de contingència que s’han de tenir en compte a l’hora de realitzar una sortida dins un espai natural. Així, al final del procés, l’alumnat de 4t ESO estarà capacitat per a poder fer jocs d’orientació als alumnes nouvinguts el dia de les “portes obertes” i consells pràctics en temes d’organització i prevenció quan es vagi per dintre d’un espai natural.

Joan Tugores, IES Felanitx