APS amb la gent gran de s’Arenal!

“Els alumnes de 3r de PMAR s’han encarregat d’una de les APS del projecte que va consistir en recopilar informació sobre coneixements històrics, elements humana, de flora i fauna concretament de l’excursió de “La volta del General”, excursió que se va fer juntament amb tots els tercers el mes de desembre. Per altra banda, el C.S de Trencadors del nostre municipi, cada divendres, fa una ruta saludable i solen anar unes 15-20 persones a caminar per s’Arenal (uns 5 kilòmetres) i un metge/metgessa, un/a infermer/a i un/a d’administració. Com que aquesta ruta passa pel nostre centre, vàrem pensar que podríem fer una APS amb la gent que fa la ruta saludable, però enlloc d’anar pel nostre municipi, dur-los a la Serra a fer l’excursió i que els alumnes de 3r de PMAR fossin els guies i els mostressin els coneixements obtinguts. Se va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llucmajor que per donar suport a aquest projecte va subvencionar l’autobús, amb la qual cosa la sortida va ser gratuïta.

Els alumnes varen preparar un PowerPoint amb informació sobre la Serra, l’excursió que se faria i la roba i menjar que era necessari per aquesta excursió. divendres 13 d’Abril, “els ruters” que anaven a caminar, en passar pel centre, se varen aturar a la petita xerrada informativa que varen fer els alumnes i se varen presentar per conèixer-se. Dia 20 d’Abril se va fer l’excursió. Se va partir de l’institut a les 8 del matí, amb els alumnes de PMAR, dues professores del centre (la coordinadora del curs “Serra de Tramuntana i la tutora dels alumnes), “els ruters” i per part del PAC, varen venir com a responsables la pediatra, una infermera i una administrativa. En arribar allà se varen fer grups, cada quatre adults, dos alumnes. La sortida va superar totes les expectatives ja que va funcionar molt bé. Els alumnes varen explicar i tenir cura de les persones majors i varen atendre les seves necessitats, varen xerrar i intercanviar experiències. Tant els alumnes com “els ruters” com les persones responsables del projecte varen quedar molt satisfetes amb l’experiència viscuda. El divendres 27 d’Abril, ”els ruters” es varen aturar al centre.

Els alumnes de PMAR varen fer un mural amb les fotografies de l’excursió i varen mostrar l’exposició de la Serra amb tots els treballs fets per tots els alumnes que havien participat en aquest projecte També es va projectar un vídeo amb les fotografies de l’excursió i se’ls hi va convidar a compartir una estona tots plegats i intercanviar opinions sobre la sortida i futures experiències. Una experiència molt positiva i molt enriquidora, que segurament tornarem a repetir!

Marian Sáez Franco i Gloria Tejero