VOLUNTARIS QUE TORNEN LES PEDRES DE LA SERRA DE TRAMUNTANA

Avui en dia podem veure tant a la Serra com a la costa una pràctica que s’està estenent i que té un impacte mediambiental molt negatiu. Aquesta consisteix en fer caramulls de pedra per simple decoració (fites bordes). La gent no és conscient que aquesta moda modifica el paisatge, mata fauna i flora i fins i tot pot arribar a desorientar a excursionistes que es guien amb les fites dels camins.

Per això, els alumnes de 6è del CEIP Els Tamarells, després de conèixer aquest problema sobre la moda de fer monticles de pedra sense cap utilitat (més informació), varem anar a fer de voluntaris a la Serra de Tramuntana per desmuntar-los i tornar les pedres al seu lloc.

Amb aquesta sortida, també varem aprofitar per conèixer un poc la Serra, gaudir del paisatge, la flora i la fauna, ja que molts de nosaltres encara no havíem tingut l’oportunitat de descobrir-la.

Ens va agradar tant aquesta experiència que vàrem decidir que volíem dur un bocinet de la Serra a la nostra classe. Per això vàrem fer un concurs de dibuix sobre “Quès és la Serra per a tu?” i el vàrem dibuixar a una de les parets de l’aula. Així cada vegada que el veiem ens recordem un poquet de l’experiència viscuda allà.

Per favor, recordeu que si voleu conservar el nostre estimat paisatge, no heu de contribuir en aquesta pràctica tant perjudicial.

Els alumnes de 6è del CEIP Els Tamarells